Grote- en kleine beurt

Het grootste verschil is eigenlijk redelijk logisch. Bij een grote beurt wordt namelijk veel intensiever gekeken naar de auto. Zo worden er meer vloeistoffen gecontroleerd en worden ook de bougies vervangen. Een kleine onderhoudsbeurt kijkt naar minder punten. Daarnaast is een kleine beurt een stuk goedkoper dan een grote beurt. Hoewel het niet verplicht is, blijft het toch erg belangrijk dat u zowel de kleine als grote beurt geregeld laat uitvoeren.

Kleine of grote beurt: waarom?

Door de onderdelen van uw auto te onderhouden, voorkomt u niet alleen slijtage, maar ook dat u ineens voor onvoorziene, hoge kosten komt te staan. Wanneer u plots een aantal onderdelen moet laten vervangen, kost dit u al snel € 1.000,- of meer. Een grote of kleine beurt bespaart u vaak dit soort onaangename verrassingen.

Wanneer grote of kleine beurt auto?

Wanneer uw auto een beurt nodig heeft, hangt in eerst instantie af van hoeveel kilometers u rijdt. Ook wanneer u weinig rijdt is het belangrijk regelmatig grote of kleine beurt uit te laten voeren. Over het algemeen worden de

Volgende regels aangehouden:

• Iedere 15.000 kilometer: kleine beurt.
Rijdt u geen 15.000 kilometer? Dan ieder jaar een kleine beurt.
• Ieder 30.000 kilometer: grote beurt.


Rijdt u geen 30.000 kilometer? Dan iedere 2 jaar een grote beurt.
Tip: wanneer u de auto in gaat ruilen, is het een goed idee om een ingevuld en afgestempeld onderhoudsboekje mee te geven. Hiermee kunt u bewijzen dat uw auto goed onderhouden is.

Heeft mijn auto een grote of kleine beurt nodig? Dát is een goede vraag, maar wel een vraag die u zelf het beste kunt beantwoorden. Heeft u al meer dan 15.000 kilometer gereden? Dan is het tijd voor een kleine beurt.

Heeft u al meer dan 30.000 kilometer gereden? Laat binnenkort dan een grote beurt uitvoeren. Indien u niet zoveel rijdt in de auto, kunt u één keer per jaar een kleine beurt uit laten voeren. De grote beurt hoeft u in dit geval een keer in de twee jaar te laten uitvoeren.

Tip: komt de APK er binnenkort aan? Combineer de APK-keuring met een grote of kleine beurt. Zo bent u voordeliger uit!

Onderhoud aan jouw auto laat je met een gerust hart aan Garage Class over:

  • Kwaliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid op één adres
  • Persoonlijk contact door directe lijntje met jouw monteur
  • Lage tarieven door slimme inkoop van onderdelen
  • Geen verrassingen achteraf
  • Flexibiliteit
  • Kennis van alle automerken
  • De zekerheid van ervaren monteurs