Motorolie verversen

De motor van je auto kan niet zonder olie. Door de motorolie komt er een dun laagje olie op de bewegende motoronderdelen en dat reduceert slijtage en wrijving. Daardoor functioneert jouw auto beter en soepeler bij elke temperatuur. Bovendien beschermt motorolie ook nog eens tegen roest en zorgt de olie voor de noodzakelijke verkoeling van de motor.

Wanneer olie verversen?

Wie zuinig op zijn auto is, controleert regelmatig het oliepeil en zorgt voor het tijdig olie verversen. Door te weinig of vervuilde motorolie gaan de prestaties van je auto achteruit en bovendien kan dit schade aan de motor veroorzaken.

Het oliepeil controleren is niet ingewikkeld. Doe dit altijd met een koude of afgekoelde motor en zorg er ook voor dat de auto vlak staat. Bij de meeste auto’s vind je de peilstok onder de motorkap op het motorblok. Haal de peilstok uit het motorblok en veeg de peilstok met een doek droog. Steek daarna de peilstok opnieuw in het motorblok, haal het er weer uit en bekijk het niveau van de olie. Zit de olie tussen het minimum en maximum, dan is het oliepeil in orde. Als het oliepeil lager staat, dan is het de hoogste tijd om olie aan te vullen of geheel te verversen.

Olie verversen, hoe vaak moet dat?

Hoe vaak u de olie moet verversen, hangt af van het type auto en de hoeveelheid kilometers die u rijdt. Gemiddeld zou het verstandig zijn de olie te verversen na iedere 10.000 tot 15.000 kilometers. Rijdt u niet veel? Probeer dan minstens ieder jaar de olie te verversen. Wanneer u weinig kilometers rijdt, komt de motor minder vaak op temperatuur. Dit zorgt ervoor dat de oliefilter sneller vies wordt. De kans is dan groot dat het vochtgehalte in de olie toeneemt, wat vervolgens ernstige schade kan veroorzaken aan uw motor.

Onderhoud aan jouw auto laat je met een gerust hart aan Garage Class over:

  • Kwaliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid op één adres
  • Persoonlijk contact door directe lijntje met jouw monteur
  • Lage tarieven door slimme inkoop van onderdelen
  • Geen verrassingen achteraf
  • Flexibiliteit
  • Kennis van alle automerken
  • De zekerheid van ervaren monteurs