APK KEURING HOOGVLIET

Heeft uw auto binnenkort een APK keuring nodig of is deze reeds verlopen? Dan bent u bij Garage Class aan het juiste adres voor een APK keuring. Wij zijn een officieel RDW geregistreerd APK keuringsstation. Maak snel je keuringsafspraak telefonisch of online via onze website!

Wat is een APK keuring?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring. Tijdens de keuring beoordeelt een keurmeester je auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie. De APK is een momentopname en geeft een beeld van de technische staat van een auto op het moment van de keuring. Een geldige APK is dus geen garantie dat je de rest van het jaar veilig met de auto kunt blijven doorrijden.

Wanneer keuren?

Een nieuwe benzineauto moet na vier jaar voor het eerst APK gekeurd worden. Voor een auto die rijdt op diesel geldt een termijn van drie jaar. Na de eerste APK keuring moeten benzineauto’s om de twee jaar worden gekeurd totdat de auto acht jaar oud is. Daarna moet elk jaar worden gekeurd. Dieselauto’s moeten al meteen na de eerste keuring ieder jaar herkeurd worden. Als je een auto koopt die al eerder is gekeurd, kijk dan op het laatste keuringsrapport. Hierop zal de vervaldatum staan aangegeven. Voor die datum moet de auto opnieuw worden gekeurd. Je mag vanaf twee maanden voor die datum laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum blijft dan gelden.

APK verlopen?

Als de APK is verlopen, dan is het strafbaar om met de auto te gaan rijden. Je kunt hiervoor boetes krijgen van de politie of van de RDW. Een boete is natuurlijk vervelend, maar belangrijker is dat een niet-goedgekeurde auto onveilig is voor jou en andere weggebruikers. Als je een ongeluk krijgt doordat er onvoldoende onderhoud is gepleegd, zoals te gladde banden of slecht werkende remmen, dan kan de verzekeraar besluiten om niet uit te keren bij schade. Deze had immers voorkomen kunnen worden. Anderhalve maand voor de APK-vervaldatum ontvang je een herinneringsbrief van de RDW. Als je je auto niet laat keuren, dan krijg je ook automatisch een boete van de RDW. Je krijgt nog maximaal twee maanden de tijd om je voertuig alsnog te laten keuren.

Onderhoud aan jouw auto laat je met een gerust hart aan Garage Class over:
  • Kwaliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid op één adres
  • Persoonlijk contact door directe lijntje met jouw monteur
  • Lage tarieven door slimme inkoop van onderdelen
  • Geen verrassingen achteraf
  • Flexibiliteit
  • Kennis van alle automerken
  • De zekerheid van ervaren monteurs